Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

 • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Nettverksmøte nr. 2 – for serveringsbransjen og leverandører

1 november, 2021 @ 12:00 - 14:00

Free

Velkommen til bransjetreff nr. 2, for serveringsbransjen og lokale leverandører.

Etter et inspirerende og hyggelig oppstartsmøte, er vi klar for å ta dette videre, og har gleden av å invitere til et nytt bransjetreff/nettverkstreff nr. 2 i november.

Hensikten er å samle bedrifter innen bransjene på Nesodden for å tenke muligheter fremover, og spesielt med tanke på kommunens strategiske næringsplan og satsing på reiseliv og opplevelsesnæringer. Potensialet er stort tenker vi med nesten 2 million mennesker innen 1-1,5 time reisetid fra Nesodden.

Hvor møtes vi neste gang?

Vi møtes mandag den 1. november kl. 12.00 – 14.00 på Tangenten eller hos en av dere.

Agenda:

 • Felles markedsføring i ulike kanaler for å løfte hele bransjen, inklusiv “Visit Nesodden”.
 • Atle Conradsen turistsjef i Drøbak kommer og forteller litt om arbeidet med turisme og restauranter i Drøbak. Siden møtet ble utsatt og Atle er over i ny jobb, er det litt usikkert om han kommer, men vi håper!
 • Hvordan kan man samarbeide om “noe” som kan være til nytte for hele bransjen, noe mer enn den enkelte bedrift?
  (eks. Matfestival eller festivaluke hvor den enkelte restaurant serverer sin spesialitet (er), en dag pr. restaurant etc. …..) eller noe helt annet…
 • Andre tema? … kom med innspill til tema…

Husk å melde deg på! 

Memo fra oppstartsmøtet:

For informasjon om arrangementer fremover se: Næringsløft.no, link: Arkiv for Arrangementer – Nesodden kommune (xn--nringslft-g3a8r.no) 

Referat/oppsummering 
Oppmøtte; En eller flere representanter fra Signalen, Nesodden Vertshus, Gudfaren, Hellviktangen og Grevent og to representanter fra kommunen. Flere måtte melde avbud, men ville bli med på neste møter. 

Presentasjon og bakgrunn for initiativet ved næringsrådgiver Odd Fylling. Hensikten med treffene fremover er å samle bedrifter innen bransjene på Nesodden for å tenke muligheter, spesielt med tanke på kommunens strategiske næringsplan med satsing på reiseliv og opplevelsesnæringer. Hvordan kan man samarbeide for å få til mer for bransjen på Nesodden. Hvordan spille sammen og spille hverandre enda bedre! 

Serveringsstedenes rolle; hvordan gjør vi dette fremover?
Det ble en enighet om å danne et nettverk/samarbeidsorgan for serveringsbransjen på Nesodden. Et suksesskriterie for dette samarbeidet er at vi får med flest mulig fra serveringsbransjen, inkludert underleverandører. De var en bred enighet om at serveringsstedene på Nesodden ikke er konkurrenter, men samarbeidspartnere fordi hovedkonkurransen ligger i Oslo. Samarbeidet mellom restauranter, og et nettverk hvor vi utvikler og handler av hverandre kan gjøre alle bedre og øke antall besøkende. Serveringsbransjen har også gode muligheter til å løfte lokale leverandører.  

Synliggjøre Nesodden  

Det er behov for en portal for å synliggjøre Nesodden, en digital turistinformasjon som viser frem hva Nesodden har å by på. Kommunen har startet arbeidet i samarbeid med representanter for næringslivet, og serveringsstedene vil være sentrale samarbeidspartnere i arbeidet, kanskje representert ved et samarbeidsorgan.  

Transport 

“det tar en halvtime til byen, men en halv dag å reise til Nesodden”  

Gjester fra Oslo til Nesodden har hørt om hva man kan gjøre på nesodden og tar båten over. Mange blir stresset pga bussene. Hvilken buss skal vi ta hvor? Det må være enkelt å finne ut hvilken buss man skal ta! Noen ender opp med å ta båten rett tilbake til Oslo fordi de ikke vet hvilken buss de skal gå på og det er kort tid til å bestemme seg når man har gått av båten. Men; hvis du havner på riktig buss kan du ta bussen hvor som helst og oppleve mye på relativt kort tid.  

Muligheter transporttilbud: Veteranbussene, hop on hop off på busser, de gamle pappabåtene kjører langs kysten på Bunnefjordsiden. Båt fra Operaen til Hellviktangen. 

Litt idemyldring på mulige områder vi kan utvikle (mer kommer i neste møte) 

Nesodden er et fantastisk sted! Det er en befrielse å komme ut til Nesodden, det er nærme og det er laidback. 

 • Mat og kulturfestival: Det er interesse for å få i gang marked og/eller en mat og kulturfestival på Nesodden hvor alle serveringsstedene inviteres med. Målgruppe: Lokale innbyggere på Nesodden som kan invitere venner fra Oslo, vi mangler overnattingstilbud. Målet er å få alle på Nesodden til å gå ut og spise og høre god musikk på Nesodden denne helgen eller langhelgen.  
 • Andre muligheter for å samles rundt matopplevelser er en type “Farmers market”. Under finner dere to eksempler på gode Farmers market hvor man finner mat, musikk og kunst. Disse har åpent på faste tidspunkter og er godt besøkt av tilreisende og lokalbefolkning:  
 • Det er behov for en gjestebrygge. Det kommer mye forespørsler om dette fra folk som ønsker å besøke Nesodden og mange som ønsker dette. Gjestebrygger på Nesoddtangen gård, Hellviktangen, det er mulig å sette opp miljøvennlig. Brann og ambulansebåten trenger også sted å legge til ved behov. 
 • Kommersiell badstu: det kommer en mobil badstu på Nesodden innen kort tid, men dette konseptet kan utvikles. Nesodden har tradisjoner for å bade om vinteren, god ide for vinterturisme!  
 • Marinereparatørene inviteres på treff med de kystbaserte næringene, de sitter på mye kompetanse og kunnskap. For besøkende: Er det mulig å få opp en skjerm som viser hummerhotellet minutt for minutt? 
 • Tour de Nesodden a la Tom Waits; kjøre innom nesodden og oppdage alle serveringsstedene. 
 • Lage en “lysløype”, det er faktisk nå så mange steder man kan spise og drikke, få kulturelle innslag, at men kan oppleve mye i løpet av en dag eller kveld om man bare tegner kartet/løypen og viser muligheter.
 • Oktoberfestival?
 • … og mye per på lager neste møte….
 • PS neste møte! Konkretisere samarbeidsarenaer og tiltak, kanskje allerede i høst for de som er med i nettverket. 

Husk å melde deg på! 

Detaljer

Dato:
1 november, 2021
Tid
12:00 - 14:00
Kostnad:
Free
Hjemmeside:
https://næringsløft.no/events

Arrangør

Nesodden kommune
Telefon
41000500
Epost
odd.fylling@nesodden.kommune.no
Vis Arrangør nettside

Sted

Tangenten
Kongleveien 2
Nesoddtangen, 1451 Norge
+ Google-kart
Telefon
41000500
Vis Sted nettside
>