Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

IDE smie og oppstarts verksted for gjenbruk og grønne næringer

20 mars @ 17:00 - 19:00

For deg som tenker starte egen virksomhet

IDE smie og oppstarts verksted for gjenbruk og grønne næringer

– et sted å være, utforske og utvikle – smi på tanker om ombruk og start av egen virksomhet

 

En ny arena på Nesodden, en smie for deg som ønsker å starte, eller lurer på om det er en god idé å starte egen virksomhet innen ombruk. (start 20. mars).

Vi legger opp til workshops og nettverksmøter

Engasjer deg aktivt i brainstorming, diskuter strategier, og utforsk løsninger for de utfordringer vi står overfor, i overgangen til en sirkulær økonomi. Bli en av de aktive personene som kan bidra i ombruksprosjekter. Benytt sjansen til å nettverke med likesinnede, som er engasjert i sirkulær økonomi og ombruk. Så, om du er lidenskapelig opptatt av bærekraft, innovasjon eller bare ønsker å se hva fremtiden kan ha å by på, er dette stedet å være.

Vi må også tenke lønnsomhet i å selge brukt, reparere og redesigne, men det går å få det til. Det handler også om å dele erfaringer, se på hva andre får til, dele gode ideer, lære og støtte hverandre underveis.

Ombruk og gjenbruk betyr at noe brukes på nytt. Alt vi ikke lenger trenger kan få ny verdi hos noen andre. Ting som ikke fungerer lenger, kan repareres. Ombruk kan også bety at man redesigner eller bruker ting på en ny måte, man kan også ombruke materialer fra et område til et annet for å skape noe helt nytt. Ombruk sørger for at tingene vi kjøper og eier har verdi mer enn en gang, for flere mennesker.

Hensikten med dette programmet fra kommunens side, er å gjøre det lettere for deg som som er usikker på om du skal satse selv, eller synes det er «tungt» å komme i gang, mye usikkerhet, mange spørsmål du skulle hatt svar på osv. Ved å skape et trygt felleskap over tid, vil man få mulighet til å utforske «drømmen», finne svar, lage gode planer, og ikke minst et motiverende og hyggelig felleskap. Og for deg som er helt klar for å ta steget, vil vi også veilede deg videre til de ressursene du har behov for, så du kan lykkes med din satsing.

Det er ofte tungt å «tenke alle tanker selv», det er mange spørsmål som skal besvares, man skal utvikle en forretningsmodell og plan, finne ut om man skal drive på heltid, eller vedsiden av annen jobb, risiko og markedsanalyse og mye mer. Da er det godt å ha andre som er i  samme situasjon og som også trenger inspirasjon og påfyll, veiledning og hjelp. Du har kanskje jobbet mye for deg selv og savner et miljø, noen likesinnede å være sammen med?

Kontakt Odd Fylling i Nesodden kommune om du har spørsmål eller ønsker å bli med.
Epost: odd.fylling@nesodden.kommune.no
Telefon: 410 00 500

Å skape en ny virksomhet er ikke bare utrolig motiverende – det er også essensielt for en bedre framtid!

Å starte en ombruksbedrift kan være en utfordrende, men givende oppgave, her er noen tips for å komme i gang:

  1. Finn din nisje: Identifiser hva slags varer eller tjenester du vil tilby, og hvordan du vil skille deg ut fra andre bedrifter. Du kan vurdere å spesialisere deg på bestemte typer varer, som klær eller møbler, eller tilby tjenester som reparasjon eller oppussing.
  2. Lag en forretningsplan: En forretningsplan vil hjelpe deg med å definere målene dine, identifisere målgruppen din, og planlegge hvordan du vil finansiere og markedsføre bedriften din. Du kan finne maler og ressurser for å lage en forretningsplan på nettet.
  3. Finn et passende lokale: Finn et lokale som passer til behovene dine og budsjettet ditt. Du kan vurdere å leie et lokale eller kjøpe et eksisterende lokale.
  4. Registrer bedriften din: Registrer bedriften din hos relevante myndigheter og skaff deg de nødvendige tillatelsene og lisensene.
  5. Bygg et nettverk: Bygg et nettverk av kunder, leverandører og samarbeidspartnere. Du kan delta i lokale arrangementer og markeder for å øke synligheten din og bygge relasjoner.
  6. Vær bærekraftig: Som en ombruksbedrift er det viktig å være bærekraftig og miljøvennlig. Du kan vurdere å bruke fornybare energikilder, redusere avfall og bruke miljøvennlige materialer.
  7. Vær tålmodig: Å starte en ny bedrift tar tid og krever tålmodighet. Ikke gi opp hvis ting ikke går som planlagt, og vær villig til å justere planene dine etter hvert som du lærer mer om markedet og kundene dine.

Vi hjelper hverandre gjennom prosessen fra ide til ferdig bedrift.

Leve litt bedre, og ha det mer gøy som selvstendig, bli med å skape sammen med oss andre!

Vi satser på å møtes jevnlig på ettermiddagen fra 17.00 – ca. 19.00.
NB! Kun 8 plasser.

Kontakt Odd Fylling i Nesodden kommune om du har spørsmål eller ønsker å bli med.
Epost: odd.fylling@nesodden.kommune.no
Telefon: 410 00 500

Velkommen til ide smia!

 

Detaljer

Dato:
20 mars
Tid
17:00 - 19:00

Arrangør

Nesodden kommune
Telefon
41000500
Epost
odd.fylling@nesodden.kommune.no
Vis Arrangør nettside

Sted

Tangenten
Kongleveien 2
Nesoddtangen, 1451 Norge
+ Google-kart
Telefon
41000500
Vis Sted nettside
>